HTML

Répatorta van?

Friss topikok

  • MrTeufel: lájk (2011.04.14. 20:06) Busz
  • ficak: Viszonylag új, február eleje óta írom. Én vagyok az anonimitás maga. Emberi (legalábbis ahhoz köze... (2010.05.06. 00:50) Trallala, trallala, pritty, pretty, prütty!
  • ficak: a boltban pont elegge elmerulok a mindennapjaikban, es igenis van elettelenseg, azert alkoholista ... (2010.03.22. 13:17) eastwest
  • ficak: juuuuj dejóóó!nagy nehezen rájöttem ki vagy, nem volt könnyű..... én is sajnálom, de most talán új... (2010.03.21. 21:34) WUHÁ
  • MrTeufel: rule (2010.03.18. 23:05) Tavasz

SecondHandEdinburgh

2010.02.10. 20:34 ficak

 

 Na, most úgy tűnik, hogy van egy kis időm írni, de valószínűleg egy ideig most majd nem lesz. Bár ki tudja...

Már Edinburghban lógatom a lábam, tegnap érkeztem.

Berlin zseniális volt, mint mindig, bár az időjárás és a tükörjég mindent megtett az érdekében, hogy ne így legyen, ez nem volt elég hozzá.


Szóval voltam egy Maria nevű bárszerűségben. Ezek a helyek azért iszonyat jók, mert kb ugyanolyanok mint a magyar romkocsmák, csak itt éjszaka nem üldögélnek az emberek hanem van DJ és lehet táncolni. Mondjuk talán van is néhány ilyen nálunk, de messze nem ilyen jó. Na mindegy, szóval Pénteken a Mariaban voltam, szombaton pedig Nusival és Svennel a Villa nevű helyre mentünk, ami még jobb, szintén egy romos ház, egy villa.

Úgy döntöttem, hogy itt az ideje a művészetek terén kiművelnem magam, márcsak azért is, mert úgy nem szeretni egy alkotót/művet, hogy soha nem is láttam mégiscsak túlzás. Tehát szombaton elmentünk Svennel a Museum Berggruenbe, ahol főleg Klee és Picasso képek vannak, de van néhány Matisse és más is. Háááááát... Jójó, persze zsírkaraj, meg minden húha, de azért nem. (Ajjaj, ennek most tényleg nincs itt értelme.) Szóval ügyes kis emberkék voltak biztos, de engem nem igazán tudott magával ragadni a dolog. Mondjuk voltak képek amik tényleg igazán tetszettek, de nem látom, hogy miért lenne annyira jó. Mindegy, nem fejtegetem tovább, hogy milyen primitív vagyok.
Amúgy kicsit rontja a képek élvezeti értékét, hogy percenként 2-3-szor megszólal egy fülhasító (?) sziréna, mert valaki véletlenül megérint egy képkeretet/üveget. Ilyenkor a teremőrök elzárják a szirénát és szólnak, hogy ne érintsd meg inkább. Hmmm. Kösz.

Tehát Berlin nagyon jó volt, kivéve talán az utolsó négy órát amit ott töltöttem. Ugyanis reggel hatkor kellett kelnem, hogy a 9:55-kor induló Ryanairt elérjem. 1 körül aludni is mentünk, de ugye olyankor a belső udvart takarítják egy hókotró autóval (és mögötte megy egy ember, aki sót szór), tehát nagy a zaj. Ezért nem tudtunk aludni. Így nagyjából 2-3 órát aludtam, és érkeztem a reptérre, úgy hogy kényelmesen elérjem a gépet. Nah, ez hiba volt. Mint Bálint korábban figyelmeztetett, a Ryanairek vagy két órát késnek vagy kicsit korábban indulnak. Sajnos (és meglepő módon) az enyém a késő kategóriába esett, így a reptéren kb 4 órát töltöttem félálomban, 12:25-kor sikerült végre elindulni.

Nagyon szépek a házak, gyönyörű a park, olyan skót vagy inkább brit az egész, de jó értelemben. Kivéve a csapokat.FÚJ!

Megérkezésem után megismerkedtem a lakótársakkal és környékbeliekkel, aztán elmentünk az egyetemre, meg mászkáltunk.
Itt szórakoztatóan nagy élet van, mindig van valaki a házban, a konyhában, ami nyilván egy idő után lehet fárasztó, de szerintem jó.

Tegnap belevetettem magam a munkakeresésbe, najó, ez talán egy enyhe túlzás, nem igazán volt merszem bemenni sehova. Bár egy könyvesboltban már jártam, oda most épp egy zeneikönyv-komolyzenei cd buyert keresnek, lehet rá jelentkeznem, de nem érzem magam teljesen alkalmasnak erre a munkára...
A mobilomat kártyafüggetlenítetettem (najó, ez egy fura szó lett), és van új számom is, szóval azért csináltam valamit...Jah, és vissza találtam a lakásba, amire a legbüszkébb vagyok.

Ma a Bálinttal nekivágtunk Edinburghnak várostnézni és CV-t osztogatni. A város továbbra is zseniális, egyszerűen teljesen más mint Magyarország, és ez jó.

Megnéztük a hostelt, ahova esetleg költözni fogok, és betértünk helyekre, meg turistáskodtunk, fényképeztünk és térképet néztünk.
Valamennyi CV-t el is osztogattam, először egy kis antikváriumban adtam oda, ahol épp nem kerestek senkit, de átküldtek egy másikba (Armchair Bookstore), ami egy nagyon pici kis üzlet volt, két bejárattal.Ki volt írva rá, hogy kérlek ne pisálj ide, mert befolyik a boltba és büdös lesz.
Olyan, ahogy a mesékben/filmekben a gonosz varázsló könyvtára kinéz (vagy csak az én fejemben ilyen?), tele könyvvel, nagyon szűk helyek, stb. Na mindegy, a hely fura volt. Bementem, egy iszonyat aranyos kutya fogadott és egy fura pasi, David (itt látható a bolt a kutya és David, a jobb oldalon). Mondtam, hogy munkát keresek, mondták, hogy most vettek fel embereket, de magyar még nem dolgozott náluk, csak szlovákmagyar, ezért lehet hogy felvesznek, Bent voltam fél órát, beszélgettünk, csupa hülyeséget kérdeztek, nagyon tetszett nekik a cv-m. És mondták hogy esetleg itt is kéne egy ilyen adatbázis a könyvekről, de asszem én a vásárlók kiszolgálását preferálnám. Kérdezték, hogy vidám ember vagyok-e, mert itt a vezetőség nagy része inkább "nyomott" (depressed), ezért már nem vesznek fel több ilyet... Szerintük kár, hogy nem dohányzom, mert lehetne bent is, és ilyen munkahely nincs sok. Megkérdezték, hogy a Bálint hány éves, és ráírták az önéletrajzomra, mint valami fontos infót (azt is ráírták hogy nem dohányzom illetve hogy nem vagyok keresztény, sőt, származásom szerint zsidó vagyok, azt mondták hogy ez fontos ám.) Továbbá megtudtam, hogy David nem szereti a pálinkát, és volt Erdélyben, és a magyarok csak oroszul beszélnek.

Szóval igazán furák voltak, de nagyon tetszett a hely, meg minden, de ők csak egy parttime jobot tudnak felajánlani (részmunkaidő), heti két nap, 7 órában, és ami a legnagyobb baj, hogy az órabér csak 3 font/óra (esetleg 4, ha tovább maradok és beválok), ami hiperszuper alacsonynak számít, úgyhogy emellett muszáj lesz mást is csinálom, márha ide egyáltalán felvesznek, ami akkor történik meg, ha Davidnek elég szimpi vagyok, és akkor talán kirúgnak valakit, ha jól értettem...Mert alkalmasabbnak tűnök a munkára mint az ott dolgozók egy része.
Majd meglássuk...De tetszik a dolog, jó móka lenne.
Beadtam még néhány jó kis kávézó/pub/étterembe is, töbre ki is volt írva, hogy keresnek valakit, majd kiderül, hogy egy teljesen tapasztalatlan magyart akarnak e, holnap folytatom.
 

A fényképezéssel hadilábon állok, valahogy sosem lesz elég jó, de mivel a Bálint fél órát várt rám a bolt előtt, csinált képet a boltról, így az övét használom, meg néhány sajátot is feltöltök azért hamarosan.

Huhh, asszem most ennyi, lehet hogy a blog színvonala csökken, de elég fáradt vagyok uff.

 

 

3 komment

Címkék: könyv utazás edinburgh malvin

A bejegyzés trackback címe:

https://repatorta.blog.hu/api/trackback/id/tr351747551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeeeee 2010.02.13. 19:17:54

hoopp ezegy kiszemezett félszemű maci..:D
Pannikám..megvagy!!!:P
jehehe

ficak 2010.02.15. 12:20:32

szerintem ez egy félszemű KUTYA, nem???:)
süti beállítások módosítása